Начало FrogNews Христо Проданов: Надявам се, че ще се стигне до предсрочни избори
0

Христо Проданов: Надявам се, че ще се стигне до предсрочни избори

0

Надявам се много, че ще се стигне до предсрочни избори, ако искаме бързо да излезем от патовата ситуация. Кой е създал негативното отношение към властта? Кой е говорил така в тия записи? Ако това е нормална държава, министър-председателят трябва сам да си подаде оставка, дори да няма хора по улиците.

Това заяви пред bTV зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов.

„Премиерът анонсира изхарчването на 2 млрд. в различни форми. Ние искахме те да бъдат обсъдени и всичко това да мине през парламента. Свикнал е да управлява по този начин обществените средства. Нашите претенции с харченето на излишъка зад гърба на парламента пак се случва. Те се харчат с решение на НС, а не по усмотрение на Борисов. То подкупва гражданите, за да си купи спокойствие и да си изкара мандата. Това прави“, посочи Проданов.

Той бе категоричен – претенцията на опозицията е хапиге та всички български граждани да минават през бюджета и да се работи по правилата, незавимимо от политическата ситуация.

„Ние винаги сме имали тези претенции. В последните 10 години България се управлява силово, мафиотски. Не сме съгласни с това. Заради това хората са по улиците“, посочи Проданов.

Той заяви още, че е важен политическият разговор и не е редно премиерът Борисов да раздава пари от джипа и да се опитва да подкупи българските граждани с техните пари.

„Във всяка една от началото на бюджетните години сме предлагали преизчисление на пенсиите. Отговорът бе – пари няма, вие сте популисти. Сега се намериха изведнъж… Така ли се управлява? Със замазване на очите и подаяния от 50 лева?“, попита Проданов.

Източник: FrogNews

Сподели: