Начало FrogNews След пенсионерите, Борисов развърза кесията за детските градини и превозвачите
0

След пенсионерите, Борисов развърза кесията за детските градини и превозвачите

0

След пенсионерите, Борисов развърза кесията и за детските градини. ”Ще отпуснем няколко стотин милиона за детски градини и ясли, искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено”. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. Припомняме ви, че преди няколко дни МС реши да даде по 50 лева за три месеца на всички пенсионери.

„Днес следобед, ще бъдат дадени няколко стотин милиона за детски градини и ясли. В момента работят министрите. Искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено. Така че ще направим там, където има нужда, нови училища, детски градини и ясли“, подчерта Борисов.

„Програмата за саниране ще я говорим, когато спре Covid-19 или когато има вече лекарство, ваксини. Да се надяваме, че света да започне да се връща към нормалното си поведение, за да може да продължим с тези програми“, отговори Борисов на въпрос дали ще продължи да работи програмата за саниране в малките общини.

 
Пари ще се дадат и за българските превозвачи. За тази цел са заделени 30 млн. лева. Това обяви в парламента икономическият министър Лъчезар Борисов. Мярката той ще обсъди по-късно днес колегата си – ресорният министър Росен Желязков.

Пред депутатите Борисов начерта основните приоритети на икономическото министерство и ги увери, че на всеки две седмици ще се прави отчет.
Една от мерките за преодоляване на последиците от КОВИД-19 е насърчаването на инвеститорите. За подпомагане на 56 предприятия са предвидени 18,5 млн. лева.

Мерките на правителството са в два пакета – едните са социално-икономически, които са изцяло финансирани от бюджета. Те са в размер на 1,163 млрд. лeвa. Има и една втора група от мерки, които са за 1,8 млрд. лeвa.

Източник: FrogNews

Сподели: