Начало FrogNews Каракачанов: Оставка не е нужна. Основният проблем е демографската катастрофа, не нещо друго
0

Каракачанов: Оставка не е нужна. Основният проблем е демографската катастрофа, не нещо друго

0

Основният проблем на България е демографската катастрофа, не нещо друго. Оставка на правителството в този момент не е нужна, а е нужен диалог в обществото и сред политическите партии, за да се вземат мерки и България да излезе от тежката ситуация.

Това каза вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов пред БНТ.

„Смятам, че генералният проблем на България през последните 20 години, е не е дали да бъдем в НАТО, или не. Дали ще бъдем в ЕС, или не. Дали минималната пенсия ще бъде 300 или 350 лева. Основният проблем, и тук говоря за младите хора, е демографската катастрофа, защото демографската криза ни превръща в страна, която се маргинилизира. Имаме 2,5 млн. които работят, толкова които са пенсионери, 300 хил. безработни. Без ясна демографска стратегия – как нацията ще оцелее, нещата няма да се получат“, настоя лидерът на ВМРО.

„Съгласен съм, че на по-голямата част от протестиращите не им хареса модела на управление последните 30 г., но друга част от протестиращите имат чисто политически мотиви. Третата част определено са финансирани от икономически фактори, а и това е доказано.“, каза още той.

Според него протеста нямал ясна идеология.

„На едни места се издигат лозунги против капитализма и богатите, други протестират с европейското знаме. Няма лидери на този протест, хората говорят за промяна на Конституцията – едни искат промяна на Съдебната система, други засилване на правомощията на президентската институция. Трети искат узаконяване на гей браковете. Няма ясна идея какво трябва да се случи.

Една част са склонни на диалог, а други – не са. В този момент една оставка на правителството, в тази икономическа криза – едно служебно правителство, една анархия в рамките на 4-5 месеца, до нови избори, през това време няма да има парламент, които да актуализира бюджетите, а един Бог знае колко ще продължи мандата на това правителство. По-доброто за държавата е да се търси диалог. Винаги съм смятал, че диалогът в обществото е по-добър“, обясни  Каракачанов.

Според него немалка част от протестиращите са млади и интелигентни хора, живеещи и работещи на запад, но заради кризата са се върнали у нас.

„Имат визия какво да се случи, но не е начинът да се хвърлят камъни, а е нужен диалог“, настоя за пореден път той.

Източник: FrogNews

Сподели: