Начало FrogNews СДВР: Водим преговори с протестиращите да освободят кръстовищата
0

СДВР: Водим преговори с протестиращите да освободят кръстовищата

0

Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев

Днес очаквам сериозно затруднение при придвижването. Апелирам към софиянци за спокойствие. Ние трябва да положим максимални усилия, за да запазим мира. Нашата стратегия е да водим диалог с всеки един. Колегите засега пазят самоконтрол, в крайна сметка за мен най-важен е подходът. За нас е недопустимо протестиращите да създават правила

Това обяви на извънреден брифинг директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Малка част от протестиращите са разположили 10 палатки. Затруднения при придвижването ще има и по бул. „Цар Освободител, там има около 10 протестиращи. Цяла нощ с колегите сме водили разговори с протестиращите. Към малките часове постигахме резултати и около 4-5 кръстовища бяха освободени.

Призовавам да бъдем толерантни, създали сме необходимата организация, столичани да могат да се придвижват и да стигнат до работните си места. Опитваме се отново да спазваме правата и на протестиращите, и на останалите граждани. Имам притеснение, че има вероятност да се стигне до физически сблъсъци. Полагаме усилия да избегнем такъв критичен момент. За нас е важно всички да бъдем толерантни. Никога не изхождаме от позицията на силата.

Търпението ни е огромно, но все пак има някакви граници. Разчитам на самоконтрола на колегите и се надявам, че ще запазят самообладание, каза още Хаджиев.

Източник: FrogNews

Сподели: