Начало FrogNews София осъмна с палаткови лагери пред МС и на Орлов мост /снимки и видео/
0

София осъмна с палаткови лагери пред МС и на Орлов мост /снимки и видео/

0

Движението пред Министерски съвет и на Орлов мост в столицата продължават да са блокирани от протестиращи, които опънаха палатки по време на мащабния национален протест, който се проведе вчера в столицата. Не се пропускат и колите на градския транспорт.

Протестиращите заявяват, че няма да се махнат от кръстовищата докато правителството на премиера Бойко Борисов и главния прокурор не подадат оставки.

Органите на реда са положили усилия да отбиват движението преди блокадите, но в сутрешните часове се очаква затруднен трафик. в центъра на София.

.
Площад Независимост осъмна с палатки и шатри

Движението на кръстовището на Орлов мост е блокирано от вчера от около 13 часа. През целия ден имаше демонстрации, а вечерта протестиращите разпънаха палатки.

Към 6:30 часа сутринта група хора се организираха да играят волейбол и футбол от другата страна на кръстовището.

.
Блокадата на Орлов мост

От полицията призоваха протестиращите да протестират мирно, да не създават проблеми. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджийски лично разговаря с протестиращите. Той ги призова за мирен протест и да не блокират движението, тъй като пречат на другите, които не протестират и искат да отидат на работа.

Протестиращите призоваха тези, които искат да отидат на работа, да използват метрото.

Източник: FrogNews

Сподели: