Начало FrogNews 32 руснаци от частната армия ”Вагнер” са арестувани в Минск
0

32 руснаци от частната армия ”Вагнер” са арестувани в Минск

0

Според информация на БелТА снощи в санаториум близо до Минск са били задържани 32 души, които агенцията определя като служители на частна военна компания. Още един човек е бил задържан в южната част на Беларус, се казва в съобщението. По отношение на задържаните се води проверка.

Задържаните в Беларус руски граждани са служители на „частната военна компания „Вагнер“.  Според съобщението на агенцията групата е пристигнала в Минск в нощта срещу 25 юли, а на 27 юли се преместила в един от санаториумите в района на Минск, където привлякла внимание с „нехарактерно за руски туристи поведение“ и облекло в стил „милитъри“ – в частност, гостите не употребявали алкохол, не посещавали заведения и избягвали контакти с околните, допълва БНР.

Правоохранителните органи посочили пред БелТа, че арестите били извършени, след като властите получили информация за пристигането в Беларус на повече от 200 „бойци“, с цел да дестабилизират ситуацията в страната в периода на предизборната кампания за президентските избори в страната, насрочени за 9 август.

Агенцията разпространи списък на задържаните, а държавната телевизия „Беларус-1“ показа кадри от задържането на руските граждани.

Засега нито руските власти, нито беларуските правоохранителни органи не са пожелали да коментират темата.

Източник: FrogNews

Сподели: