Начало FrogNews Протестът пред Съдебната палата набира енергия /видео на живо/
0

Протестът пред Съдебната палата набира енергия /видео на живо/

0

В деня на национален протест заставаме пред Съдебната палата, за да си върнем върховенството на Правото, да защитим правата си и демокрацията и да извикаме мощно ”Свободата няма нужда от каскет”! След това ще се присъединим към Общия протестен митинг в ”Триъгълника на властта”. Оставка на Гешев и истинска съдебна реформа!

Това обявиха от инициативета „Правосъдие за всеки“ които в този момент събират подръжници.Площадът пред сградата на съда бе огласен от хитът на Ицо Хазарта „Имам човек“. В същото време премиерът Бойко Борисов се включи с нов лайв от джипа си, това е 10-тия му по ред видиео и снимкив пост за днес.

Ето защо още протестират гражданската инициатива:

Една година след първия ни голям протест срещу предопределения избор на Иван Гешев за главен прокурор сме още по-гневни, защото видяхме резултатите. Медийно правосъдие, избирателни обвинения, брутално погазване на права и основни правни принципи, незачитане разделението на властите, политически коментари, посегателство срещу институции и опит за сплашване на всички власти, полицейско поведение, явни репресии, опит за установяване на прокурорска диктатура и подчиняване на Съда.

Не можем да приемем това!

Източник: FrogNews

Сподели: