Начало FrogNews Христо Иванов: Плевнелиев прави неверни твърдения и внушения
0

Христо Иванов: Плевнелиев прави неверни твърдения и внушения

0

Росен Плевнелиев коментира и моите действия при акцията на ”Росенец” по-рано този месец. Той направи внушения, че акцията е координирана с НСО и президента Радев. Посочи, че според него това е “план, който постигна своята цел.

„Росен Плевнелиев направи редица неверни твърдения и внушения по отношение на мен“. Това се казва в позиция на Христо Иванов от „Демократична България“, изпратена до медиите. Тя е във връзка с гостуването на Росен Плевнелиев в предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

„Господин Плевнелиев заяви, че съм направил конституционна реформа и че изборът на Иван Гешев за главен прокурор е направен по “неговите правила” (т.е. правила, подготвени от мен). Това твърдение не съответства на фактите. През декември 2015 г. аз подадох оставка като министър на правосъдието, тъй като парламентът бламира и не прие предлаганата от мен съдебна реформа. От парламентарната трибуна ясно заявих, че с измененията, приети от Народното събрание, България се превръща в Прокурорска република“, заявява Христо Иванов. 

Източник: FrogNews

Сподели: