Начало FrogNews Марияна Николова щяла да търси диалог с хората с проблеми
0

Марияна Николова щяла да търси диалог с хората с проблеми

0

Тази седмица ще има диалог с хората за да чуем какви са техните проблеми и искания. Ще намалим ДДС-то за туризма. Чартърните полети ще бъдат подпомогнати с 35 млн. лева. Това заяви министърът на туризма Марияна Николова в ефира на БНТ.

Попитана за втория пакет от мерки, тя заяви, че ще има директни грантове за туристически бранш. „Ще бъде разширена възможността за ваучерната система, както и ваучерите за храна“, подчерта Николова.

Летният туристически сезон има голям проблем, но разчитаме, че август месец ще имаме повече почиващи. Искам да призова българите да изберат нашето Черноморие и родния туризъм въобще. Имаме и прекрасни спа хотели. Много е важно да подчертаем и факта, че предвиждаме разговори с няколко посланици като този на Русия.

Имах среща със СПА бранша и там обсъдихме какви са очакванията и че ще има сериозен интерес от немска страна. Туризмът е истинската реклама за една страна. Очаква се есента в по-големите хотели в нашата страна да има засилване на конферентен и конгресен туризъм. Трябва да говорим за България като за туристическа страна с 4 сезона, заяви тя.

Източник: FrogNews

Сподели: