Начало FrogNews Христо Иванов: Новият икономически министър защитил Пеевски. Точно това трябва да се случва – да излизат от дупките си
0

Христо Иванов: Новият икономически министър защитил Пеевски. Точно това трябва да се случва – да излизат от дупките си

0

Както се очакваше новият министър на икономиката излязъл в защита на Пеевски по телевизиите. Точно това трябва да се случва – да излизат от дупките си и да се осветяват прислужниците на задкулисието.

Съветвам го да прочете внимателно Устава на ББР при следващите си изяви. За такъв размер кредити, като този към колекторската фирма (75 милиона) се изисква разрешение на Надзорния съвет, чийто председател той е бил. Нищо, че сега отрича тази своя отговорност. Такива са правилата. Именно за това решение падна и главата на Мавродиев, но сега чуваме, че в този кредит няма нищо проблематично.

За 500 -те милиона кредити към фирми, свързани с Пеевски и Вълка – знам, че е неприятно число, което избожда очи, но това са експозициите към обръчите на ДПС. Тези 80%, които се сочат от министъра като дял от кредитното портфолио на ББР, насочени към малки и средни предприятия, сме ги чували, даже и за 90% говореше Мавродиев, но едно е бройка кредити, друго е набитата сума за кредити, концентрирана към приятелите на властта. За тези 500 милиона става дума и за това, че те са 1/ 3 от сумата на раздадените заеми и 1/6 от активите на банката.

Толкова за истинността на защитата на икономическия министър. Еквилибристиките с числа и проценти няма да помогнат да изглежда по-малко несъстоятелен и зависим от своя принципал Пеевски.

Facebook, Христо Иванов

Както се очакваше новият министър на икономиката излязъл в защита на Пеевски по телевизиите. Точно това трябва да се…

Posted by Hristo Ivanov on Tuesday, July 28, 2020

Източник: FrogNews

Сподели: