Начало FrogNews Гешев „роди“ бисер: София и жълтите павета не са България
0

Гешев „роди“ бисер: София и жълтите павета не са България

0

София и жълтите павета не са България, трябва ясно да бъде казано. Тази мъдра мисъл „роди“ днес главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в шуменско.

Думите му набързо се превърнаха в хит в социалните мрежи. По този повод адвокат Калин Ангелов написа във Фейсбук: Като не е България Главния прокурор не следва да има никаква компетентност в София. Слава на Свободната Република на град София! Отървахме се от душманина!

Наскоро Гешев даде повод за подигравки с репликата: „Опитът на един, засега неуспял политик, да щурмува Зимния дворец, е неуспешен към този момент поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа“.

Главният прокурор допусна съществена  грешка с имената, тъй като  Каренин не е част от революцията, а от романа на Лев Толстой „Анна Каренина“. Граф Алексей Александрович Каренин е висш държавен служител и съпруг на Анна Каренина. Гешев вероятно е имал предвид  Александър Керенски – председател на Временното правителство на Руската република преди вземането на властта от болшевиките в резултат от Октомврийската революция от 1917 година.

Източник: FrogNews

Сподели: