Начало FrogNews Редовното правителствено заседание – днес, вместо в сряда. Кабинетът обсъжда социалните мерки
0

Редовното правителствено заседание – днес, вместо в сряда. Кабинетът обсъжда социалните мерки

0

Редовното правителствено заседание ще се проведе не в сряда, а днес. То ще е с начален час 17 ч., а членовете на кабинета “Борисов 3.2” ще обсъдят новия пакет социално-икономически мерки.

Заседанието ще се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Началният му час съвпада и с обявеното начало на 20тия ден от антиправителствените протести.

Дългоочаквани бяха новите икономически мерки, които бяха оповестени от властта вчера. Тогава стана ясно, че над 1 милиард лева ще отидат за борба с коронакризата. За новия пакет от социално-икономически мерки се заговори още миналата седмица, когато в Народното събрание депутатите гласуваха вота на недоверие срещу управляващите, внесен от левицата. След неговия неуспех кабинетът претърпя и обещания “ремонт”. Бяха сменени няколко министри.

Правителството счита за свой приоритет сериозния и отговорен подход към възникналите пред българските граждани и различните сектори предизвикателства във връзка с коронавируса и икономическите последствия от него, се казва в съобщение на пресцентъра на МС.

Освен точки, касаещи изпълнението на социално-икономическите мерки на правителството, предварителният дневен ред на заседанието включва още решение за провеждане на стратегически преглед на системата за защита на националната сигурност и на отбраната; приемане на стратегия за борба с наркотиците; предложение за зам.-председател на УС на Международната инвестиционна банка и др.

Източник: FrogNews

Сподели: