Начало FrogNews Сигнал до Фрог: Аптеки събрат личните данни и подкрепа за партия с обещание за 50% отстъпка
0

Сигнал до Фрог: Аптеки събрат личните данни и подкрепа за партия с обещание за 50% отстъпка

0

В аптека „Марешки“ събират лични данни на възрастни хора с обещание за голяма отстъпка от цената на определени лекарства, но това се оказва лъжа. Тази верига е всеизвестно, че е на депутат и лидер на политическа партия. Защо събират личните данни и защо лъжат хората?

Това сигнализира пред Фрог наш читател, възмутен от случилото се с майка й и начина, по който са се отнесли към един пенсионер, а вероятно и още много хора. Ето какво ни  разказа тя:

Преди два дни майка ми, която отдавна е пенсионер, е посетила аптеки на „Мареки“, за да вземе нужните й лекарства. Много любезно са и обяснили, че вече предлагат нова възможност за спестяване на средства – цели 50% намаление за всички медикаменти, които се продават без рецепта във веригата аптеки.  Кой не би поискал такова намаление. Аспирин, аналгин и други подобни се купуват често. Колкото и да не са скъпи тези лекарства, все пак е възможност да спестиш някой лев, а за всеки пенсионер знаете, че това е в много случаи жизненоважно.

За да получи „специалната карта“ за отстъпката са поискали от майка ми да попълни заявление, в което фигурират всичките й лични данни. Тогава е взела само блистер аналгин с такава отстъпка, много щастлива, че е направила нещо хубаво за цялото семейство и щом има карта, ще я ползва при нужда и няма причина да се презапасява.

На следващия ден, преди да пътуваме е поискала да вземе и блистер аспирин с намалението. Но вече в аптеката са й обяснили, че всъщност такава отстъпка няма. Майка ми е поискала да й върнат попълнената бланка с лични данни, а тя да им върне картата от която се отказва. Отговорили са й, че всички бланки вече са изпратени във Варна без да могат да й отговорят защо е необходимо това. Върна се много разстроена вкъщи, което ме накара аз да отида до аптеката и да разбера защо така са я излъгали и разстроили.

Обяснението което ми дадоха аптекарките бе, че за деня от Варна пристигали по 2-3 блистера аналгин, аспирин или друг подобен често купуван медикамент с такова предназначение. Те имали право да дадат по тяхна преценка на клиент с 50% отстъпка. На мен също не можаха да ми кажат защо се събират личните данни на хората по този начин и защо са излъгала така майка ми.

Обяснението намирам в самата карта. .

Както сами виждате на нея има баркод и всеки клиент се идентифициран. На картата пише името на политическата партия, както и че приносителят й застава зад определени искания на тази политическа партия.

Не знам каква политика е това – да подмамваш възрастни хора с обещание за по-ниска цена на лекарства, от които те така или иначе неизбежно имат нужда, за да получаваш личните им данни и нереална подкрепа. Всеки сам може да прецени дали това е морално, дали е нормално. Разбира се, че не просто съм възмутена, а направо бясна. Това ли заслужават родителите ни?

Източник: FrogNews

Сподели: