Начало FrogNews Точно преди 5 години – началото на ”подпорната стена” на Алепу
0

Точно преди 5 години – началото на ”подпорната стена” на Алепу

0

Един казус, който се превърна в поредната черна точка в биографията на управляващите, започва да придобива своята форма на тази дата, но преди пет години. Тогава започва рушенето на брега край Алепу, а днес на мястото се намира “подпорната стена” – брегоукрепителното съоръжение с функция, което се превърна в истински скандал.

Ето така изглежда Шофьорския плаж в района на Алепу на 28 юли 2015 г.

Posted by Бетономорие on Tuesday, July 28, 2020

Пет години по-късно обаче в социалните мрежи се завърта нова порция фотографии от същото място. ФрогНюз припомня, че всичко се случи за броени дни – твърдеше се, че 4-етажната сграда всъщност не е сграда, а просто подпорна стена. Завихриха се незабавни проверки, разпоредени лично от премиера Борисов. 

.

В крайна сметка се оказа дори, че строежът има издадени и разрешителни, показва справка в публичния регистър. В момента обаче всичко е спряно, защото има установени нередности. Въпросът е много прост – как дирекцията за строителен контрол издава разрешителни, а впоследствие същата институция решава, че има проблем. Вероятните отговори са два – или някой не е свършил работата си както трябва, или са били бутнати “пари под масата”, за да може някой някъде да си затвори очите. 

.

Каквото и да се е случило, резултатът е налице – четири етажна сграда, която ще стане част от “Алепу вилидж” – хотелски комплекс, конструкция с функция, която хем ще укрепи появилото се свлачище, хем ще донесе и дивиденти на крупния инвеститор.

Фалстарт на делото обаче имаше вчера. Причината – адвокатът на инвеститора не е бил редовно призован. Представил е пред магистратите болничен лист. Преди месец Окръжната прокуратура оспори като нищожно разрешението за строеж на Алепу и с това спря строителството. Според държавното обвинение конструкцията е незаконна, защото е изградена въз основа на разрешения за укрепване на свлачище, а не за хотел.

Източник: FrogNews

Сподели: