Начало FrogNews Николай Николов: Към 10 часа се чакат първите данни за река Марица, която отрови стадо
0

Николай Николов: Към 10 часа се чакат първите данни за река Марица, която отрови стадо

0

Бързи и решителни действия на щаба. Поздравявам ги. Около 10 часа чакаме първите проби, за да се пусне бързо водата. Това каза шефът на пожарната Николай Николов за река Марица край Димитровград, от която се отрови вчера цяло стадо крави.

Той добави:  От никъде няма сигнали за умряла риба. Явно тази концентрация е била тук на място, локална. Нека лабораториите да направят изследвания. Първата ни задача е да пуснат водата. Ако не е имало крави, нямаше да разберем, че е имало такова нещо.

Областният управител каза, че вчера са били спрени помпените станции на близо 5- населени места по поречието на р. Марица. Няма умряла риба. Смята се, че става дума за посторганично отравяне.  Няма умрели други животни.

Собственикът на кравите също се включи в разговора: „Кравите падат една след друга. Всички крави бяха паднали. 29 са кравите, цялото стадо. Ще чакам експертизите и да разберем кой е виновен. Всеки ден по три пъти на ден идваха тук на водопой кравите. От толкова години не съм виждал такова нещо. От време на време, тровят рибата от едно предприятие“.  

Източник: FrogNews

Сподели: