Начало FrogNews Граждани излизат на протест заради проект за ”Росенец” и сарая на Доган
0

Граждани излизат на протест заради проект за ”Росенец” и сарая на Доган

0

Протест на граждани ще се проведе преди днешната сесия на Общинския съвет в Бургас. Протестиращите настояват за запазване на статута на общинския път, който отвежда до т.нар. Летен сарай на Ахмед Доган и заради поставена ограда спира достъпа до плажа.

Две докладни записки са внесени за гласуване от общинските съветници по случая. В едната докладна се иска отмяна на решение на ОС относно статута на общинския пътя, а в другата общинските съветници от ГЕРБ искат оттегляне на решението за целия проект, предвиждащ благоустрояването на лесопарк „Росенец“, където се намира частното имение, свързано с Ахмед Доган, добави БНР.

Първата докладна е внесена от общинския съветник Константин Бачийски:
„За деактуването на една публична собственост трябва да има доказателства, че няма нужда от този път, а аз смятам, че има нужда от този път. Така че самото решение от април месец е незаконосъобразно за мен и смятам, че Общинския съвет е длъжен да се оправи“.

Защо да се спре реализацията на целия проект за парк „Росенец“ като се оттегли решението за него на ОС, обяснява председателят на местния парламент професор Севдалина Турманова:

„Като общински съветници от ГЕРБ смятам, че нито един административен натиск няма да има никакъв смисъл, ако той не получава подкрепата на гражданите, на общината“.

По случая има и две висящи дела в Административния съд. Там частни лица и неправителствена организация оспорват законосъобразността на решението за деактуването на общински път в частен.

Източник: FrogNews

Сподели: