Начало FrogNews Туристи от 10 държави влизат в България само с отрицателен PCR тест
0

Туристи от 10 държави влизат в България само с отрицателен PCR тест

0

Туристи от 10 държави влизат в България само с отрицателен PCR тест. Заповедта на новия здравен министър проф. Костадин Ангелов е издадена днес. С отрицателен PCR тест в България могат да пристигат чужди граждани, пътуващи по съществени причини от останалите трети страни, съобщиха от здравното министерство.

Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Украйна, Молдова, Израел и Кувейт могат да влизат у нас с цел туризъм срещу отрицателен PCR тест, направен през последните 72 часа. За гражданите на Украйна изискването за представяне на отрицателен PCR тест важи от 30 юли, а за всички останали – от утре, 28 юли.

Като съществени причини в заповедта на здравния министър са посочени: дейността на сезонни земеделски работници и работници в областта на туризма; на лица, пътуващи с цел обучение; пътуващите по хуманитарни причини и представителите на търговско-икономически и инвестиционни дейности.

PCR тест не се изисква за лица, пристигащи у нас от държави-членки на ЕС, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, страни по Шенгенското споразумение, както и от Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.

Източник: FrogNews

Сподели: