Начало FrogNews Служител на Летище ”София” – уволнен след коментар ”Оставка!” във Facebook
0

Служител на Летище ”София” – уволнен след коментар ”Оставка!” във Facebook

0

Служител на държавното Летище ”София” е бил уволнен от работа след коментар “Оставка” под пост на премиера Борисов. За случилото се е сигнализирал до ”Биволъ” потърпевшия вече бивш служител Михаел Христов.

Според документите той е бил уволнен по чл. 328 ал. 2 от Кодекса на труда. Според Христов обаче причината е гражданската му позиция, изразена в социалните мрежи. Случката е от 11 юли.

.

Христов многократно е сигнализирал и за нелоялна конкуренция на летището от фирма свързана с руски интереси.

Два дни след написания коментар Христов получил обаждане от Ддиректора на отдел „Човешки ресурси“ Анета Лукова, която го кани да се яви в кабинета ѝ.

Там тя се извинява, че „е изключително притеснително” за нея, че трябва да го освободи по съответния член. Обяснено му е, че тъй като изпълнителният директор Владимир Рапонджиев отново подновява договора си за топмениджър, има право да смени част от ръководния екип на летището.

Пряк шеф на Христов е директорът „Наземно обслужване” Даниела Андреева, но тя не е била уведомена. Михаил Христов няма нито едно регистрирано писмено или устно дисциплинарно наказание, забележка, провинение или дори закъснение за последните пет години работа в държавното дружество.

Преди това Михаел Христов е работил в Летище „София” като експерт „Реклама” и експерт „Договори за наземно обслужване”. Заемал е тези позиции, тъй като има опит за работа в бранша от световноизвестната авиокомпания Emirates и във веригата хотели Hilton, пишат още от „Биволъ“.

От отдел „Връзки с обществеността“ към Летище „София“ отказват коментар по телефона. Настояват за писмени въпроси.

Източник: FrogNews

Сподели: