Начало FrogNews 19 ден: Честитки за рождения ден на „Шиши“ и масово писане на оставки
0

19 ден: Честитки за рождения ден на „Шиши“ и масово писане на оставки

0

Днес е 19-ти пореден ден на протести в страната. Исканията неизменно са за оставка на цялото правителство на Бойко Борисов и оставка на главния прокурор Иван Гешев. Денят е по-различен с факта, че депутатът от ДПС Делян Пеевски има рожден ден. Вижте какви са плануваните за днес инициативи за изразяване на гражданско недоволството от управлението на страната ни:

Антиправителствения протест „Да защитим демокрацията“ е с начален час 17:00 ч.

Властите са в пълна готовност да реагират, ако напрежението по време на демонстрациите ескалира. Снимки в социалните мрежи показват как към центъра на столицата вече пътуват камиони на жандармерията, пълни с вода.

Цариградско шосе. Водни оръдия пътуват към всенародните тържества по повод рождения ден на г-н Пеевски.

Posted by Vaso Gurov on Monday, July 27, 2020

Една от инициативите в 19-тия ден от протестите започва в 18:30 пред сградата на БНБ. Там граждани ще изпеят „ЧРД, Шиши“ и ще оставят поздравителни картички за рождения ден на депутата от ДПС Делян Пеевски.

В същия час пред централата на ПП ГЕРБ, която се намира в т.н. Малко НДК, е обявена инициатива за масово писане и връчване на оставки.

За 19:00 пред шадравана на президентството ще бъде проведено общо събрание на гражданите желаещи да се даде началото на национална гражданска инициатива по реда на чл. 44 от Закона за прякото участие на гражданите в управлението.

Всички протестиращи в столицата по традиция ще се съберат в „триъгълника на властта“  – пл. „Независимост“.

Протести ще има в много други градове в страната.

Очаквайте подробности.

Източник: FrogNews

Сподели: