Начало FrogNews Министерството на Пеевски: Как ББР стана ”банката на ДПС”
0

Министерството на Пеевски: Как ББР стана ”банката на ДПС”

0

Ministry of 6I6Inomy или казано на български – Министерството на Пеевски. Ето този надпис бе залепен върху табелата, поставена на входа на Министерството на икономиката.

Това е поредната акция на бившия правосъден министър и съпредседател на “Демократична България”. В своеобразния “пърформънс” се включи и Ивайло Мирчев. Тя идва точно в деня, в който депутатът от ДПС Делян Пеевски празнува 40-годишния си рожден ден.

„Това министерство вероятно е любимото на Пеевски, защото то контролира много държавни фирми и има множество публикации на разследващи журналисти, които показват как Пеевски успява с помощта на министрите тук, на държавното ръководство и това на премиера да лансира свои хора в ръководствата на тези държавни дружества и да прилага схеми за тяхното източване. Перото в короната на това министерство е Българската банка за развитие“, разказва Христо Иванов след акцията. 

ББР е институция, създадена изцяло с публичен ресурс.Целта й е да финансира малки и средни предприятия, иновативен бизнес и експортно ориентирано производство. Разследвания на журналисти обаче показват, че най-голям кредитополучател обаче е фирма, свързана с Румен Гайтански-вълка. Той е смятан за „ортаг“ на Ахмед Доган, с когото имат общ бизнес. 

Източник: FrogNews

Сподели: