Начало FrogNews Цветозар Томов: Умножете протестиращите по 5, за да преброите недоволните от властта
0

Цветозар Томов: Умножете протестиращите по 5, за да преброите недоволните от властта

0

Има твърде много хора, които нямат никакво доверие в това правителство. Хората не ходят всеки ден на протест, вероятно трябва да умножим броя на протестиращите по 4 или 5, за да разберем какъв е броят на реално недоволните от управлението.

Това заяви социологът Цветозар Томов по БНТ. Ако някой се колебае дали протестите в Триъгълника на властта са спонтанни или не, би трябвало да излезе една вечер по улиците на София и да види какви хора са навън и защо са там, допълни той.

По думите му това е спонтанният протест на много хора срещу правителството, подпален от няколко действия, най-важните от които са акцията в „Росенец“ и акцията на прокуратурата в Президентството. „Това оголи обстоятелството, че силовите структури в държавата се подчиняват на частни интереси и предизвика много мощно негодувание“, каза още социологът.

Той подчерта, че на този етап никоя политическа сила не управлява протеста.

При добра воля от страна на политиците и институциите в България, предсрочни избори могат да се проведат през октомври, когато епидемичната обстановка все още няма да се е влошила крайно, подчерта Цветозар Томов. Тогава обаче няма как да има машинно гласуване, уточни той.

Източник: FrogNews

Сподели: