Начало FrogNews 37 жалби срещу разширяването на списъка със санкционирани по ”Магнитски”
0

37 жалби срещу разширяването на списъка със санкционирани по ”Магнитски”

0

Това съобщава “Капитал”, цитирайки свои източници от съда. Всички жалби са изпратени до Министерския съвет, който трябва да комплектова преписките с нужните документи.

Жалбите са подадени от името на търговски дружества, които попадат в тези списъци. Сред тях са притежаваната от бившия депутат от ДПС Делян Пеевски “Интръст”, както и фирми, свързани с Васил Божков, като “Евробет”, “Еврофутбол”, “Нове холдинг” и др. Има и една жалба от бившия зам.-председател на Националното бюро за контрол върху СРС Илко Желязков, който е един от тримата с първоначално наложени санкции.

Жалбите ще се разпределят на случаен принцип измежду всички съдии на ВАС и няма да се гледат само от едно отделение. Формалният мотив за това е, че са насочени срещу акт на Министерския съвет, който не е издаден във връзка със закон, относим към разглежданите в някое от отделенията на ВАС с оглед на конкретна материалноправна разпоредба.

Преди дни майката на Пеевски “се отказа” от сина си и поиска името й да бъде премахнато от списъка със санкционираните по “Магнитски”.

Източник: FrogNews