Начало FrogNews Калоян Паргов към жените-социалистки: Благодаря Ви и за подкрепата, и за критиките
0

Калоян Паргов към жените-социалистки: Благодаря Ви и за подкрепата, и за критиките

0

Без жените, ние, мъжете, щяхме да сме рядкост, голяма рядкост, цитира Марк Твен лидерът на БСП София, който беше гост на VI Отчетно-изборна конференция на ОЖС в социалистическата партия

Лидерът на столичните социалисти и член на Изпълнителното бюро на НС на БСП Калоян Паргов благодари на жените-социалистки и за подкрепата, и за критиките през последните 4 години. Той беше гост на VI Отчетно-изборна конференция на Обединението на жените-социалистки в партията.

„Не зная дали случайно е избрана датата 26-ти юли за провеждането на този важен форум. Днес е лятната Света Петка, която е покровителка на дома и семейството. А аз имам честта и удоволствието да гостувам на близо 200 покровителки на дома и семейството днес. Поклон пред Вас, обърна се Калоян Паргов към жените-социалистки. – С тази покана ми оказвате огромна чест и в същото време е отговорност и притеснение за мен да застана пред Вас. Не е лесно да се говори пред толкова много жени, които са лидери – всяка в своята област, а в същото време и в партията ни“.

Председателят на Градския съвет на БСП – София цитира писателя Марк Твен, който казва, че мъжете биха били „рядкост, голяма рядкост“, без жените. „Хубаво е, че Ви има, за да не бъдем и ние голяма рядкост, каза още той в словото си по време на конференцията. – Свършихте много работа през последните 4 години, които отчитате днес на тази конференция. Това време беше бурно и динамично, изпълнено с много емоции. И постигнатите успехи на БСП във всички сфери бяха с активното участие и на жените-социалистки. Или ако мога да перифразирам Марк Твен и да призная – успехите на нас, мъжете, в политиката, щяха да бъдат рядкост в този период, ако не бяха жените“.

Калоян Паргов специално благодари на жените-социалистки от софийската организация за активността им. „През последните 4 години работиха много за различни каузи, организираха семинари, съвместно и с жените-социалистки от Монтана и Смолян. Имаха активна позиция и бяха сред най-големите ми критици, отбеляза той. – Зная колко ценна е искреността им. Заедно ще продължим да печелим битки и занапред. Тук искам да благодаря и на основателя и досегашен несменяем председател на Обединението на жените-социалистки Катя Николова, която по своя воля реши да не участва в състезанието за нов мандат. За мен, за Градската организация, за социалистите в София е чест и щастие, че имаме шанса да работим заедно и да се учим от богатия й опит“.

Калоян Паргов пожела на жените-социалистки да бъдат позитивни, целеустремени, непримирими към неправдите и да продължат все така всеотдайно да се борят срещу неравенствата в света, в който живеем. „За съжаление тези неравенства и проблемите, които предизвикват, ще стават все по-големи, каза той. – Затова е толкова важно жените да продължат активната си работа и да проявяват солидарност. За да не бъдем ние, мъжете, „рядкост“, за която говори Марк Твен“.

Източник: FrogNews

Сподели: