Начало FrogNews Нинова се извини на полицията, не е искала протестиращите да й се извиняват
0

Нинова се извини на полицията, не е искала протестиращите да й се извиняват

0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се извини за решението си в петък сама да напусне сградата на БНТ и да откаже охрана от страна на полицията.

„Не съм искала протестиращите пред БНТ да ми се извиняват за случилото се след участието ми в предаването “Панорама”. Напротив. Искам аз да се извиня на полицаите, затова че им отказах те да ме извеждат, отказах кола и излязох сама, пеша. По-късно разбрах, че с това съм нарушила техните правила за реакция в такива случаи. Извинете ме за причиненото ви неудобство“, написа тя във Facebook.

Припомняме, че в петък участници в протеста блокираха сградата на БНТ с искания за оставката на директора Емил Кошлуков, докато вътре бяха председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дарикова и лидерът на БСП Корнелия Нинова, които участваха в предаването „Панорама“. След близо два часа престой в сградата двете напуснаха сградата, а полицията избута протестиращите от пространството пред „Сан Стефано“, за да се освободи място за извеждането им. И двете бяха посрещнати с викове „Оставка“.

От СДВР вчера обясниха, че Дариткова и Нинова по собствена преценка са отказали охрана от страна на полицията и са решили да напуснат сградата на телевизията една след друга. А намесата на полицията се е наложила „заради демонстративното възпрепятстване на свободното им придвижване, което застрашава живота и здравето им“

Източник: FrogNews

Сподели: