Начало FrogNews Михаил Миков: Музиката на БСП трябва да е на солидарност, а не на заяждания
0

Михаил Миков: Музиката на БСП трябва да е на солидарност, а не на заяждания

0

Важна е музиката, а не текстът. Това дали ще си отиде Борисов днес, утре, след 6 месеца, няма да отмени музиката, която задава БСП. Зависи какъв тон ще зададе конгресът за политика. Музиката на БСП трябва да е музика на солидарност, на идеята социалистическа, а не на дребните заяждания.

Това заяви бившият председател на БСП Михаил Миков.

В тази обстановка на политическо и обществено напрежение няма ясна лява алтернатива, която да дойде след дясно управление. Днес част от протестиращите са участници в това което се е случило – Христо Иванов, Радан Кънев, да не говорим за Цветанов. БСП трябваше днес да стои здраво с идеите си, каза още бившият лидер на Столетницата пред bTV.

Когато казваш, че здравето не е стока и болниците не са търговско дружества може да го облечеш в закони и да го направиш като опозиция. За образованието трябва да дадеш лявата законодателна инициатива, посочи пътища за спечелване на народното доверие Миков.

Нинова или Добрев? Никой сам не може да поведе БСП. И Тръмп и Путин няма да могат без лидерска група и идеи. Едно е да си формален лидер, друго е да си лидер на мнение. Идеите са тези, които движат организациите, смята той.

Пълен абсурд е да говорим за ВНС. Социална държава просто не се случи. БСП не е единствена на терена. Нинова разгони коалиционни партньори. Първо трябва да консолидираш партията и накрая да поискаш доверието на народа, обясни Миков.

Той сподели и мнението си за премиера: Борисов умее чисто човешки да създава симпатии, дори и с грубоватото отношение в Европа. Може би България е свикнала на такъв тип лидери. Аз съм прост и вие сте прости- проста схема за симпатии. Той може би разбира, че вече е изчерпано доверието. Той сигурно иска да има ГЕРБ, а не след мен и потоп. Може да има някаква трансформация на ГЕРБ – от популистка към консервативна дясна партия, завърши Миков.

Източник: FrogNews

Сподели: