Начало FrogNews Дъжд и гръмотевици в Западна България
0

Дъжд и гръмотевици в Западна България

0

В неделя валежите ще продължат около и след обяд в западните и някои централни райони на страната. Отново ще има условия за летни бури с краткотраен интензивен дъжд с гръмотевична активност. В Източна България облачността ще е разкъсана, без валежи и с високи температури следобед. Термометрите в страната ще показват между 23 и 34 градуса, като по-прохладно остава в Северозапада.

Около Черноморието – слънчев ден с температури между 27 и 30 градуса в най-топлата част на денонощието. Температурата на водата ще бъде 27 градуса, а вълните ще са с височина до метър.

В понеделник атмосферата ще се запази нестабилна в Централна и Западна България с условия за незначителни превалявания в централните райони. Тенденцията обаче е към установяване на сухо и горещо време. С напредването на седмицата жегата ще е особено осезаема с температури над 35, на места до към 40 градуса.

Следващ период с динамично време и условия за валежи, гръмотевици и градушки на този етап се очертава в края на работната седмица с преминаването от север на юг на студен атмосферен фронт.

Източник: FrogNews

Сподели: