Начало FrogNews Опасност от пожари за 7 области в страната
0

Опасност от пожари за 7 области в страната

0

Обявен е екстремален индекс за пожароопасност за територии от 7 области на страната. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология.
Прогнозата е в сила за територии от областите Бургас, Велико Търново, Разград, Русе, Сливен, Търговище и Ямбол.

Екстремалният индекс означава, че са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Голям горски пожар бушува вчера край село Дълбоки, област Стара Загора. Горяха стотици декари сухи треви и храсти, огнената стихия навлезе и в смесена гора.

В същия район през лятото на 2007 г. пожар унищожи над 30 000 декара горски масиви. Тогава на помощ от Русия долетя специализиран самолет ИЛ-76 , който се включи в гасенето.

Голям горски пожар пламна вчера и на територията на община Тополовград, в землището на село Светлина. Огънят е тръгнал от частен имот около 14 часа. При почистване на двор със селскостопанска техника тракторът е ударил камък и искрата е предизвикала пожар. Пламъците бързо са стигнали до близките къщи, от които пожарникарите са извели три възрастни жени. Изгорели са неизползваеми селскостопански постройки.

Източник: FrogNews

Сподели: