Начало FrogNews Порои заляха София, Банкя и Северозападна България
0

Порои заляха София, Банкя и Северозападна България

0

Порои заляха снощи София, Банкя и Северозападна България. Имаше силен вятър и гръмотевици. Наводнени бяха сгради и улици.

Има 18 сигнала за наводнени къщи в Банкя и Абдовица, съобщи директорът на Аварийна помощ към Столична община Красимир Димитров.

.

Камион за боклук се е обърнал в центъра до Министерството на земеделието. Няма пострадали при инцидента. Движението на превозни средства в района беше временно забранено.

Бурята причини наводнения в редица райони на столицата и доведе до затруднения в трафика. Наводнен беше и подлезът на Министерския съвет. Следяха се нивата на реките, които минават през града.

По-рано паднало дърво наложи промяна на маршрута на трамваите по линия 6, съобщиха от Столична община. Екипи на пожарната и Аварийното звено на общината отстраниха щетите.

В Северозападна България също се изляха поройни дъждове, а в някои райони паднаха и градушки. Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана. В града има наводнени улици. Имало е и закъсали автомобили.

Във Вършец бурите също причиниха проблеми – наложило се е да бъдат отводнени няколко къщи.

Поройният дъжд във Враца пък е разкъртил част от улица. В социалните мрежи бяха публикувани снимки, на които се вижда как асфалтът е повдигнат и начупен точно по средата на пътното платно.

Градушка е паднала в района на Криводол, но щети няма. В общината силните пориви на вятъра са съборили дървета.

Прогноза за опасни явления има и за днес. Отново в следобедните часове се очакват интензивни локални валежи с гръмотевици и градушки в западна и части от централна България.

Източник: FrogNews

Сподели: