Начало FrogNews Нинова: Борисов ще остане в политическата история с едно чекмедже и един пистолет
0

Нинова: Борисов ще остане в политическата история с едно чекмедже и един пистолет

0

”Борисов, ще останете в политическата история с една емблема – едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата Ви, за да ги пазите”, обърна се Нинова към премиера. Ето ни, различни по възраст и по занятие, но ни събра любовта към България, тук сме заедно, за да я спасим от мафията.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на националния митинг-протест ”Бузлуджа 2020” пред Министерския съвет.

Тук ни събра грижата за хората, заедно сме, за да защитим семействата, децата си, родителите си, от грабежа. За десет години ГЕРБ и присъдружните им партии ограбиха настоящето ни, тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни, каза още тя.

„Борисов, ще останете в политическата история с една емблема – едно чекмедже, пълно с пари, и един пистолет до главата Ви, за да ги пазите“, обърна се Нинова към премиера.

По думите й това са парите, ограбени от народа, и тази власт се пази по един начин – с бухалка.

Българските социалисти сме единни, ние сме заедно и ние сме тук да ви кажем „Оставка“. Ние сме заедно не само да ги свалим от власт, но по-важното – да градим България отново. Ние имаме план за България, заяви лидерът на БСП.

Преди това множеството мина в шествие по столичните улици – от пл. „Александър Невски“ до Министерския съвет, където хиляди социалисти и симпатизанти на левицата скандираха „Мутри, вън“ и „Оставка“.

В изказването си пред репортерите Нинова акцентира, че протестът на хората е спонтанен и богат – хората и исканията са искрени и истински.

„Ходейки ние всеки ден на протестите, ни приемат добре. Има такива, които не искат да има партии. Това, което ни обединява е искането за промяна. Оставка за кабинета и на главния прокурор и промяна. Нормално е. Протестът е спонтанен и богат от възрастова граница на хора, откъм професии. Нормално е всеки да има различни разбирания“, заяви още Корнелия Нинова.

Тя заяви, че я притесняват някои прояви на протеста и провокациите. „На мен много лошо ми повлия бесилката, която беше издигната. Циничните лозунги, които се вдигат и виковете също не харесвам. Призивът е към тези, които протестират просто да не се поддават на провокации и да пазят чистотата на исканията си, защото те са искрени и истински“, каза още Корнелия Нинова.

Лидерът на социалистите коментира и вчерашната блокада на сградата на БНТ. „Бяхме в предаването „Панорама“, отвън имаше протест, доколкото разбрах срещу г-н Кошлуков и имаше блокада. След приключването на „Панорама“, аз излязох пеша, вървях до СУ пеша“, каза още Нинова.

Тя посочи, че до нея са вървели полицаи, защото такъв е редът. „Не ми се е случило нищо. Жива и здрава съм“, каза още Нинова. Лидерът на БСП заяви, че е разбрала, че ситуацията с д-р Даниела Дариткова е била по-сложна.

Източник: FrogNews

Сподели: