Начало FrogNews Адв. Веска Волева: Данаил Кирилов трябваше пръв да си отиде
0

Адв. Веска Волева: Данаил Кирилов трябваше пръв да си отиде

0

Адв. Веска Волева

„Този Данаил Кирилов трябваше пръв да си отиде. Този човек няма никакво отношение нита към правото, нито към това, което се обсъжда. Той има даден инструктаж, който изпълнява и върху, който не мисли“.

Така адв. Веска Волева разкритикува настоящия министър на правосъдието, който бе и шеф на Правната комисия в парламента.

„Не можете да си представите колко молби и колко обсъждания е имало досега по темата за частния фалит в комисиите в парламента. Повече от десет години аз и хората около мен се борим, за да може Законът за частния фалит да бъде приет. Явно трябва народът да се вдигне и да излезе на улицата, за да накара управляващите да направят каквото и да е.“, каза още тя пред „Евродикоф“ по тв Евроком..

По думите на юристката, кабинетът е работил в интерес на кредиторите, които са основно банките.

„Те не пожелаха толкова време да въведат този давностен срок от десет години. Извинявайте, но това го има в цял свят. Скоро някъде прочетох, че единствено в Малта са закъснели малко със Закона за частния фалит. Ние предложихме такъв закон. Направи се обсъждане и какво ли не“, изтъкна адвокатката.

Източник: FrogNews

Сподели: