Начало FrogNews Дариткова бяга от протестиращите след ”Панорама”, полицаи я пазят
0

Дариткова бяга от протестиращите след ”Панорама”, полицаи я пазят

0

Напрежение пред БНТ…

На 16-я ден от началото на протестите представител на управляващите за първи път се срещна с недоволните. Става дума за председателя на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя участва в предаването „панорама“ в БНТ, но на излизане се е оказало, че няма откъде да мине, защото пространството пред телевизията е блокирано от протестиращи.

Изплашената Дариткова се скрила, явно неготова да води диалог с недоволните, които в предаването нарече само малка част от българските граждани и твърдеше, че има други, които подкрепят властта. Дори препоръча на журналистите да питат именно такива, които са доволни от управлението на Борисов.

Опитът на Дариткова да напусне сградата доведе до напрежение и частични сблъсъци. Час и половина след края на предаването „Панорама“, в което тя участва заедно с лидера на БСП Корнелия Нинова, излезе през централния вход, като беше заобиколена от няколко полицаи. Последваха освирквания, като някои от протестиращите я замеряха с бутилки и кенчета от бира. Всичко това доведе до кратки сблъсъци с полицията.

В крайна сметка Дариткова успя да влезе в автомобил, който обаче не бе допускан от протестиращите да напусне района. Протестиращите събориха няколко контейнера за боклук и по този начин блокираха пътя на колата. С викове „Пазите престъпници“ недоволните призоваха полицаите да освободят пътя към автомобила, за да могат да разговарят с нея.

Положението в крайна сметка бе овладяно и Дариткова се измъкна невредима с колата на НСО. Протестиращи викаха след нея, че автомобила и заплатите на НСО ги плащат данъкоплатците и тя трябва да отговаря пред тях за действията на властта.

В същото време Корнелия Нинова се опита да разговаря с протестиращите. Тя поне не се уплаши и не се скри от тях.

Източник: FrogNews

Сподели: