Начало FrogNews Деница Сачева обеща социално-икономически промени, които да отговорят на исканията на хората
0

Деница Сачева обеща социално-икономически промени, които да отговорят на исканията на хората

0

Ново обещание за промени, които ще бъдат оповестени след поредния коалиционен съвет. Тази заявка даде социалният министър Деница Сачева. Тя призова – ако Радев иска президентска република, крайно време е да го каже.

Ново обещание за промени, които ще бъдат оповестени след поредния коалиционен съвет. Тази заявка даде социалният министър Деница Сачева.Тя заяви при влизането си в Народното събрание, където ще се гласуват предложенията за ремонт на кабинета “Борисов 3”, че идната седмица предстои да бъдат представени нови социално-икономически мерки, които да отговорят на част от исканията на хората.

“Притеснява ме войната в институциите и непрекъснатото девалвиране в доверието. Който и да иска да управлява, няма да му бъде лесно. Ние не можем да си позволим да влезем в спирала от протести. Оставката на това правителство няма гаранция, че протестите ще спрат. Може да има избори и отново да има протестиращи. Съжалявам, че президентът си избра ролята на разединител. Може би е крайно време Радев да каже дали предлага президентска република и това ли иска той”, посочи още Сачева.

След нея пред входа на Народното събрание на журналистически въпроси отговори Валери Симеонов.

“Какво ще става от тук нататък ще зависи от хората, които обикалят площадите и запушват кръстовища. Ние не сме чули исканията ми. Поведенията на Радев е като на начинаещ политик…”, Симеонов. Отказа обаче да отговори на въпрос дали именно той стои зад предложената смяна на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Единственото, което Симеонов коментира по случая е, че през последните месеци срещу туристическия министър в оставка има огромно недоволство и портести.

Източник

Сподели: