Начало FrogNews МВР: Без ексцесии в ден 15 от антиправителствените протести
0

МВР: Без ексцесии в ден 15 от антиправителствените протести

0

Без сериозни сблъсъци премина ден 15 от протестите в столицата. От полицията съобщиха, че не е имало нарушения на обществения ред.

Около 22 часа част от протестиращите затвориха възлови кръстовища, което затрудни движението. Блокадите бяха в общо 9 точки на столицата. Протестиращите се разделиха и се отправиха към Орлов мост, паметника Левски, бул. “Витошка”, „Патриарх Евтимий“, Халите, площад „Македония“, кръстовището на „Раковски“ и „Дондуков“, „Фритьоф Нансен“ и „България“ и „Лъвов мост“.

Протестът продължи общо 6 часа.

По време на демонстрациите вчера пред протестиращите говори и държавния глава Румен Радев.

“Плакатите казват много истини, които медиите премълчаваха. Желанието за свобода, законност и справедливост обединяват всички поколения. България излезе от хипнозата на пропагандата. И светът отправи поглед към нас. Вие не се уплашихте от обидите и заплахите. Никога българите не са били по-единни помежду си. Почтените хора няма да се предадат и да робуват повече. Европейска България е нашето бъдеще. Протестът иска оставката на цялото правителство и на главния прокурор. Надяват се, че летните отпуски ще ви разколебаят. Ако имат смелостта, да слязат и да ви погледнат в очите ще разберат, че това няма да стане. Оставките са първата и най-важна стъпка към честни избори. Нужен ни е нов парламент. Път за конституционна реформа. На много плакати прочетох „Заедно. Залогът е голям, залогът е България. Всички вие пишете историята. Пожелавам ви успех и непримиримост!“, заяви държавният глава.

Източник

Сподели: