Начало FrogNews Ден 15: Протестиращите са още по-мотивирани – блокират кръстовища в страната, семки и бонбони летят срещу МС
0

Ден 15: Протестиращите са още по-мотивирани – блокират кръстовища в страната, семки и бонбони летят срещу МС

0

Протестиращите срещу управлението на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев са още по-мотивирани да отстояват исканията си за техните оставки.

Вече е блокирано  движението на т. нар. „Триъгълник на властта“.  Хората започнаха да хвърлят семки и бонбони по сградата на МС. Има плътен кордон от полиция. Скандира се „Оставка“. Очаква се тази вечер протестиращите да се разделят на 10 лъча и да  блокират ключови булеварди и кръстовища.

Днес ще е 15-ти поред ден на протести в столицата. Рокадите в кабинета подействаха като заряд за хората, които искат промяна. Още от 17 часа те започнаха да се събират около фонтана на президентството. Организаторите в лицето на „Отровното трио“ обещават изненади за властта. Припомняме ви, че вчера вечерта бяха блокирани 11 възлови кръстовища в столицата.

Във Варна има няколко хиляди човека на улицата, които също скандират „Оставка“. Това е 14-та поред стачка в морската столица. Хората са издигнали плакат: „Законът е над всички“.  Те определят рокадите като смехотворни. Заричат се, че протестите продължават до оставката на Борисов и Гешев. За 15 минути бе блокирано кръстовището пред общината. Възможно е да се стигне и до други блокади в града.

Видео от Бургас в момента показва, че кръстовището пред него е блокирано от протестиращите, които пеят химна на България. Втори основен булевард е блокиран в Бургас. Протестиращите заявяват, че ще излизат всяка вечер, докато не се стигне до оставки.  За утре е предвидено автопротестно шествие, което ще блокира входа и изхода на Бургас към магистралите.

Национален протест ОСТАВКА, Бургас – ден 13 БЛОКИРАМЕ КРЪСТОВИЩЕТО НА БСУ! УНИКАЛНИ ХОРА! Заповядайте всеки ден от…

Публикувахте от Асен Бонджев в Четвъртък, 23 юли 2020 г.

Публикувахте от Vera Ivanova в Четвъртък, 23 юли 2020 г.

Източник

Сподели: