Начало FrogNews Хр. Иванов: Борисов смени едни хора на Пеевски с други. Не ми е минало през ум да съм главен прокурор
0

Хр. Иванов: Борисов смени едни хора на Пеевски с други. Не ми е минало през ум да съм главен прокурор

0

И през ум не ми е минавало да стана главен прокурор. Утре ще изпратим до всички прокурори в България сигнал срещу Иван Гешев. Искаме да видим дали има един, който ще погледне истината в очите и ще приложи закона. Хайде да пробваме. И през ум не ми е минало да съм главен прокурор.

Това каза съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов по БТВ. 

Този човек не може да е главен прокурор в една правова държава. Хайде ВСС да се сезира по нашето искане и да проверят аргументите. Всички джуджета се крият по дупките. Да не се надяват, че ще се размие гнева на хората. 

Моята битка е като патриот и български гражданин. Няма да ставам главен прокурор. Политици не бива да става главен прокурор и политикани не бива да стават главни прокурори като Гешев. Страхът на Борисов е, че някой, който не е лоялен на Пеевски, може да стане главен прокурор, се видя в тази реплика. 

Той е премиер и като такъв отговоря за МС. Там стои едно недоразумение в МП, което може да стартира дисциплинарно производство срещу главния прокурор. Ние дадохме такова искане в 14 страници. Няма нормативни актове, които Гешев да не е нарушил. Има данни за престъпления-публикуване на материали от разследвания, заявления, че някой бил виновен за нещо, публикуване на разговори.

Най-грозно е последното му действие,  когато отиде и се снима с една възрастна жена на сексуано посегателство и започна да си прави пиар на неин гръб. Не може да показваш една уязвима жертва и с хашлашки език да говориш с нея. Това показва, че той е човешки непригоден да изпълнява функциите на главен прокурор. Поискали сме от Борисов да се ангажира с това дали в България някой ще гарантира спазването на Конституцията. 

Гешев е позор и това трябва да бъде подкрепено. Рокадите няма да успокои протестиращите. Смениха едни хора на Пеевски с други хора на Пеевски. Проблемът с Борисов и  Гешев, че те са едни публични слуги на Сараите. 

Христо Терзийски ръководи операцията в “Росенец”. тези хора ни лъгаха и опитаха да осуетят един законен протест. Това беше една провоказия, организирана лично от този човек. Ако това не е гавра, то какво е? 

Здравният министър е гъзеблизец на Пеевски. Срам ме е. Въпросът е дали Гешев ще опита да се изкупи, като покаже Борисов с белезници.

Източник

Сподели: