Начало FrogNews Албена Кръстева: Стратегията за подкрепа на личностното развитие не е насочена към хилядите деца, които останаха извън детските градини
0

Албена Кръстева: Стратегията за подкрепа на личностното развитие не е насочена към хилядите деца, които останаха извън детските градини

0

Стратегията за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците не е насочена към хилядите, които останаха извън детските градини. Няма дейности за тяхното стимулиране и развитие. Това каза общинският съветник от БСП Албена Кръстева по време на обсъждането в СОС на Плана на дейностите за изпълнение на Стратегия за 2020 година.

„През 2021 г. той трябва да се разшири“, заяви Кръстева, която е член на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие. Тя припомни, че стратегията е била подкрепена от групата на „БСП за България“, но отчете, че в нея има слабости.

Тя посочи, че този план се внася твърде късно. „Минала е половин година от периода, което означава, че заложените до юли дейности вече трябва да са изпълнени. Има ли контрол върху това, въпреки че обстановката беше затруднена?“, попита Албена Кръстева. По думите й има съмнения относно контрола по плана, които се подсилват от липсата на всякаква финансова обусловеност.

Според Кръстева, която е психолог, стратегията и планът на дейности за личностно развитие на децата трябва да бъдат насочени към всички подрастващи, а не само към тези със специални потребности. А за 2020 година те са изключително насочени към определени групи с рисково поведение, етнически различия и проблеми.

„Слабо е застъпена грижата за личностното развитие на останалите деца от нашия град – онези, които нямат индивидуални потребности, но се нуждаят от дейности, които да стимулират развитието на личностите им“, убедена е Албена Кръстева.

Източник

Сподели: