Начало FrogNews Мартин Димитров за Фрог нюз: ”Борисов 3” е един потъващ ”Титаник”
0

Мартин Димитров за Фрог нюз: ”Борисов 3” е един потъващ ”Титаник”

0

Оставката и на енергийната министърка Теменужка Петкова е задължителна. Да дадеш милиарди за руско-турския поток и накрая на ти наложат американски санкции е голям гаф. Оставката на Тази оставка е задължителна. Те се дърпат, но правителството вече е един потъващ ”Титаник”. Потъва!

Това заяви за Фрог нюз Мартин Димитров от Демократична България.

Той изказа мнение и за рокадите в „Борисов 3“: Промените в кабинета са отчаян ход. Това е ход да се спечели малко време, нищо повече. Да се замаскират проблемите. И да псе отложат изборите, категоричен е икономистът.

Димитров коментира твърдението на хора от кабинета, че новите министри били експерти: Времето за експертиза на властта свърши. В момента толкова много се изложиха вече, че няма ходове напред. Единственият полезен ход е отиване на избори и както казваше един титан, да се разтури седянката.

Мартин Димитров застава твърдо зад протестите: Хората е нормално да са недоволни. Те разбират, че сегашната система е порочна и това толериране на монополите е за сметка на нормалния потребител. Затова недоволството е много силно. Хората виждат, че другите страни в Европейския съюз имат огромно развитие. Една Румъния има два пъти повече конвергенция или икономическо догонване спрямо България. Хората това го усещат вече. И затова искат резултати и оставки.

Аз съм убеден, че доколкото зависи от самото правителство, те няма да подадат оставка. Ако зависи от самите тях, никога няма да подадат оставка. Не само заради тези 29 млрд. Всичко възможно ще направят да останат на власт, защото ги е страх от проверки в отделните министерства. Ако се направят проверки, ще се види какво е харчено по време на пандемията, преди пандемията и т.н.. Това ги притеснява много и е главната причина да не подават оставка.

Димитров сподели какво трябва да се направи за едни бъдещи избори: Трябва да се въдеде електронно и дистанционно гласуване по пощата, защото никой не може да прогнозира как ще се развие пандемията и при това положение трябва да може да се гласува дистанционно от разстояния. Ако има предсрочни избори най-важният въпрос е да се осигури дистанционно гласуване – компютърно или по пощата.

Източник

Сподели: