Начало FrogNews Николай Радулов: Новият шеф на МВР ще изпълнява това, което му се нареди
0

Николай Радулов: Новият шеф на МВР ще изпълнява това, което му се нареди

0

Не мисля, че с оставката на Младен Маринов ще има промяна в МВР, защото ръководителят на сектор „сигурност“ остава същият, това е премиерът. Наследникът е бил кандидат за всички места, заемани от досегашния – и за главен секретар, и за министър, и за служебен министър. То е резервно кадрово решение. Няма какво ново да очакваме, ще изпълнява това, което му се нарежда.

Коментарът е на Николай Радулов по БНР, експерт по национална сигурност, по повод оставката на Младен Маринов. Той изрази надежда, че като човек, работил дълго време в полицията, Христо Терзийски ще се заинтересува от това, че министерството не може да се бори срещу криминалната престъпност без основните инструменти за това.

„Интересите на г-н Пеевски към системата за сигурност не са скрити за никого… Тази кандидатура на бившия министър не беше толкова свързана с г-н Пеевски, а с други кръгове, част от които, доколкото съм запознат, е свързан и сегашният министър. Става въпрос за масонската ложа в Пловдив. С нея се свързва името и на бившия главен прокурор, и на сегашния главен прокурор. Това е не по-малко опасно, защото сме коментирали, че тази ложа е свързана с една от значимите ложи в Турция и с една от руските, за които се твърди, че са свързани с техните специални служби“, допълни проф. Радулов.

Източник

Сподели: