Начало FrogNews Борисов взе главата и на зам.-министър в министерстовто на икономиката
0

Борисов взе главата и на зам.-министър в министерстовто на икономиката

0

Лилия Иванова е освободена от длъжността зам.-министър на икономиката със заповед на министър-председателя Бойко Борисов. На поста се назначава Яна Топалова, съобщи пресслужбата на кабинета.

Яна Топалова има магистърска степен по специалността „Бизнес администрация“ от Международно висше бизнес училище, Ботевград. Трудовият й стаж е в държавната администрация, притежава ръководен опит в областта на международното сътрудничество, европейски програми и проекти.

Промяната в политическия кабинет цели ускоряване на сроковете на изпълнение на мерките за подпомагане на бизнеса в условията на пандемията от COVID-19 по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, провеждането на проактивна политика с малкия и среден бизнес и разработването на нови чуждестранни пазари за български стоки и производители, се посочва в прессъобщението.

Припомняме, че последните няколко месеца оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност“ зацикли по неясни причини, а множество бизнеси стоят в невидение дали ще получат спечеленото вече от тях финнасиране.

Източник

Сподели: