Начало FrogNews Проф. Светослав Ставрев: Борисов се оказа трудно заменим връх на корупционната администрация
0

Проф. Светослав Ставрев: Борисов се оказа трудно заменим връх на корупционната администрация

0

Проф. Светослав Ставрев

„Бойко Борисов се оказа трудно заменим връх на корупционната администрация, която представлява инклузивния механизъм на реалната, скрита от погледа на хората власт. Сега се търси междинен вариант, за да се отпусне напрежението. Никой няма намерение да сменя властта, идват много милиарди от Европа. Тези, които са ги харчили досега, няма да позволят на други да ги харчат“.

Това коментира пред БНР проф. Светослав Ставрев, преподавател по публична администрация.

„Събитията през последно време показаха, че народът е безсилен спрямо собствената си държава и преди, и след избори. Натрупа се дългогодишно напрежение между държава и народ. Причините са дълбоко погрешни решения на държавата със скъпи последици за всички, непрозрачност на вземането на решения, надменност на държавната власт, безразличие към хората и безотговорност към резултатите, беззаконие и всепроникваща корупция“, смята професорът. Според него „кухнята, която готви манджите в момента, е екип от най-богатите бизнесмени в България“.

Проф. Ставрев допълни, че новият кабинет ще бъде направен от същите готвачи, които в момента са на власт. „Нищо не може да се очаква да дойде от камуфлажните партийки. Сегашните са безнадеждни. Възможно е едни нови избори да направят друга структура на силите в бъдещия парламент, където биха могли да се търсят променящи действителността мнозинства, но в това не вярвам“, каза още той.

По думите на проф. Ставрев България не се развива, а изчезва: „Аз не вярвам на тези потоци от връщащи се национално отговорни българи, които са разбрали, че България е по-важна от друго. Аз не познавам такива“, подчерта той.

Източник

Сподели: