Начало FrogNews Калоян Паргов: Борбата на Вапцаров за по-добро бъдеще не е приключила
0

Калоян Паргов: Борбата на Вапцаров за по-добро бъдеще не е приключила

0

Борбата на Вапцаров за по-добро бъдеще не е приключила. Това заяви председателят на БСП – София Калоян по време на възпоменателния митинг-поклонение по повод годишнината от разстрела на Никола Вапцаров и неговите другари пред мемориала „Гарнизонно стрелбище“.

В събитието взеха участие председателят на НС на БСП Корнелия Нинова, председателят на Съюза на българските писатели Боян Ангелов, председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова, председателят на Българския антифашистки съюз Симеон Игнатов и на БАС – София Борис Цветков, родственици на загиналите, журналисти, творци, народни представители, общински съветници и граждани.

Във възпоменанието се включи и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

„78 години след разстрела на гениалния поет все още актуално звучат думите му „една голяма част ще мине под безрадостния пряпорец на безработните, останалите ще си наложат компромиси, които ще имат съдбоносно значение за целия им живот, но не може да се избира – те ще бъдат компромиси за хляб“, цитира Паргов част от словото на Вапцаров при завършването на Морското училище.

„Днес България отново е революционно настроена. Млади и възрастни – всички вкупом искат промяна, ново начало за по-добър живот, справедливост и възмездие. В София, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и куп други градове хората протестират и въстават срещу неравенствата, корупцията и самозабравянето на властимащите. Ситуацията много напомня епохата на Вапцаров“, посочи лидерът на столичните социалисти.

„Ето защо днес му е времето да си спомним думите на великия поет и да заявим на висок глас: „В бурята ще бъдем с теб, народе мой, защото те обичаме!“, призова Калоян Паргов.

По думите му борбата ще е трудна. „Ще ни спъват, ще ни противопоставят един на друг, ще ни мачкат и злепоставят. Но, ако сме силни, единни и уверени в справедливата си кауза, тя ще се увенчае с успех“, убеден е Паргов.

„Ще има ново начало за България. То ще дойде с дъжд и урагани, но ще възвърне хиляди надежди“, заяви той.

Лидерът на БСП – София изтъкна, че Никола Вапцаров и съратниците му – Антон Иванов, Антон Попов, Петър Богданов, Георги Минчев и Атанас Романов са принесли в жертва своя живот в името на нашето по-добро бъдеще.

„Оставиха сираци и вдовици, за да има по-добър ден за българския народ. Длъжни сме да изпълним тяхната повеля. Длъжни сме пред паметта им. Поклон пред героите!“, каза в заключение Калоян Паргов.

Източник

Сподели: