Начало FrogNews 34 души с обвинения заради сблъсъците в София, нито един полицай
0

34 души с обвинения заради сблъсъците в София, нито един полицай

0

Заради безредиците по време на антиправителствентите протести в София прокуратурата е повдигнала обвинение на 34 души.

От тях 30 са обвинени за хулиганство, което включва хвърляне на различни предмети – самоделни взривни устройства, стъклени бутилки, камъни и павета към служители на МВР, неизпълнение на разпореждания и оказване на съпротива срещу полицаи.

Трима са обвинени за причиняване на телесна повреда на полицейски служител, а един човек е обвинен за закана за убийство.

До 15,30 часа днес 24 души са задържани за срок до 72 часа. Предстои в следващите дни да бъдат изготвени и внесени искания до Софийски районен съд за постоянното им задържане в ареста. На останалите обвиняеми е определена мярка парична гаранция или подписка.

Спрямо 14 души са предприети действия по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, като материалите са внесени в районния съд.

Смайващо е, след толкова публикувани записи и разкази на очевидци и пострадали от полицейско насилие, нито един униформен да не бъде разследван. Това дава криле на МВР да продължава в същия дух и следващите дни, коментираха пред Фрог нюз юристи. Според тях има неопровержими доказателства за употреба на прекомерна сила от жандармеристи спрямо мирни граждани.

Източник: FrogNews