Начало FrogNews Парадоксът е, че политическите лидери заявиха готовност за редовно правителство, знаейки, че е невъзможно
0

Парадоксът е, че политическите лидери заявиха готовност за редовно правителство, знаейки, че е невъзможно

0

Политологът проф. Антоний Тодоров посочи, че е било кристално ясно, че е трудно ще бъде сформирано мнозинство: „Парадоксът обаче е, че абсолютно всички политически лидери заявиха готовност да работят за съставяне на редовно правителство, знаейки, че това е почти невъзможно.“ Той допълни, че е бил съвсем откроим факта, че въпреки своите различия, партиите са акцентирали върху факта, че още с началото на работата на този парламент са приети промените в Изборния кодекс. 

„Механизмът по връчването на мандатите и цялата процедура включват отговорността на партиите поне да предложат правителство. Разбира се, друг е въпросът дали то ще бъде гласувано в парламента. В този смисъл има ясни критерии за това как се оценява една партия дали е направила усилие да състави правителство или не е“, каза политологът доц. Татяна Буруджиева. По думите й всички партии са виновни за настоящата ситуация, в която стана ясно, че отново отиваме на избори.

Източник: FrogNews

Сподели: