Начало FrogNews Георги Георгиев, ПП: Необходима е нова обществена поръчка за стоителството на АМ ”Хемус”
0

Георги Георгиев, ПП: Необходима е нова обществена поръчка за стоителството на АМ ”Хемус”

0

Според Георги Георгиев на фирмите може да се плати, но не по този начин, по който министър Шишков е платил, защото самият Шишков е казвал, че този договор е незаконен: „Цялата схема е в нарушение на закона. Министрите Караджов и Шишков трябваше да прекратят тези поръчки и да пуснат нови обществени поръчки, като се сложат критерии за качество и цена“, подчерта Георгиев.

По думите на Георги Георгиев по сегашните поръчки фирмите не дължат никаква гаранция и не носят отговорност, ако нещо се случи с качеството на магистралата. В договора не е записано, че фирмите не осъществяват строителство, а че ще „доставят материали“ и дават наем на механизация, обясни депутатът от ПП.

Георги Георгиев посочи, че работата на прокуратурата е да установи кой е платил на фирмите и защо: „Искам този, който е нарушил обществения интерес чрез увреждане на бюджета, да си понесе отговорността. Георгиев заяви, че за пътя Мездра-Ботевград нещата стоят още по-зле и има нарушения. Той посочи, че е необходимо за текущите ремонти да се плаща по себестойност, а не на пълна стойност.

Източник: FrogNews

Сподели: