Начало FrogNews Нов пакет от санкции готви Европа за Русия
0

Нов пакет от санкции готви Европа за Русия

0

Фон дер Лайен уточни, че става дума за четири основни раздела, залегнали в пакета.

На първо място:
„В него са включени руските въоръжени сили, отделни военнослужещи и компании от отбранителната индустрия, но също така членове на Думата, Съвета на федерацията, министри, губернатори и политически партии. Този списък включва ключови фигури, свързани с руските целенасочени и брутални удари по цивилни и отвличането на украински деца в Русия“.

Комисията предлага в новия списък да влязат още 3 руски банки, включително пълна забрана за транзакции за Общоруската банка за развитие на регионите. В пакета се предвиждат още ограничения на износа, предимно на стоки с двойно предназначение като основни химикали и нервнопаралитични агенти, електроника, съставни части за информационни технологии и всичко, което може да бъде използвано от руската военна машина, допълва БНР.

ЕС предвижда да ореже изцяло достъпа на Русия до дронове, каза още фон дер Лайен:
„Ще орежем достъпа на Русия до всякакви дронове и безпилотни машини. Предлагаме да се забрани директният износ на двигатели за дронове за Русия, както и за трети страни като Иран, който би могъл да я снабди с дронове“. 

Предвижда се още да спре излъчването на 4 руски канала и всички други платформи за тяхното разпространение. Предложени са и нови санкции срещу енергийния и минния сектор, включително за нови инвестиции в минното дело в Русия.

Източник: FrogNews

Сподели: