Начало FrogNews Граничните власти от британските летища ще стачкуват по Коледа и Нова година
0

Граничните власти от британските летища ще стачкуват по Коледа и Нова година

0

Около 75% от персонала, който прави паспортните проверки, са членове на PCS. Около 1 000 служители на „Паспортен контрол“ излизат на 8-дневна стачка от 23 декемви до Нова година на следните летища: Бирмингам, Кардиф, Глазгоу, лондонските „Хийтроу“ – 2,3,4 и 5-и Терминал и „Гетуик“, летищата в Манчестър и на пристанището Нюхевън.

От „Хийтроу“ вече предупредиха, че проверките могат да отнемат повече време в дните на стачки.

Коледният период обичайно е много натоварен. Хиляди други обществени служители, включително изпитващите на шофьорските изпити по кормунаве, също ще предприемат стачни действия.

Генералният секретар на синдиката Марк Сервотка заяви, че „стачките ще ескалират, ако правителството не сложи пари на масата“.

Стачки в Министерството на труда и пенсиите и в Агенцията за магистралите вече са обявени. Сервотка отбеляза, че членовете на PCS нямат друга опция освен да стачкуват, защото в момента не се хранят пълноценно и не могат да се отопляват, поради бедността, в която живеят. Той каза, че е разговарял с министри от правителството, но те отказват да увеличат заплатите с 2%, уточнява БНР.

На пресконференция Сервотка заяви: „Министрите продължават да казват, че вратата им е отворена, но това е много странна врата, защото зад нея няма нищо“.

Източник: FrogNews

Сподели: