Начало FrogNews Александър Николов: С „Джемкорп“ се търси „под вола – теле“
0

Александър Николов: С „Джемкорп“ се търси „под вола – теле“

0

Александър Николов посочи, че България е била във финансов колапс в енергиен план, когато той е поел управлението на Министерството на енергетиката. Николов определи като токсичен актив Топлофикация „София“ за българската енергетика, защото повече от 16 месеца дружеството все още не е реформирано и се трупат огромни загуби.

Александър Николов определи, че Министерството на енергетика има данни, за да се реализират потенциални проекти, които да бъдат доходни за страната ни: „Ако  продължи по този начин, след три години България ще загуби активите си, предупреди Николов по bTV.

Александър Николов посочи, че покрай меморандума с „Джемкорп“, в САЩ са се срещали с множество компании. Той изтъкна, че сегашната ситуация е „да се търси под вола – теле за политически дивиденти.“ Николов каза, че е против целият шум,  който се създава, защото това „е петно за инвестиционния план в България.“

Според Николов няма развитие по ключови документи за Плана за устойчивост и развитие, който ще гарантира инвестиции от милиарди левове, а се губи време с разглеждане на несъстоятелни теми в НС. Той посочи, че по негово време Министерството на енергетиката е било самостоятелно и е свършило огромно количество работа.

Николов посочи прогнозира, че след три години българската енергетика няма да е конкурентна на другите, защото вероятно от износители ще бъдем вносители. Причините за това са: липсата на инвестиции и реформи, раздаване на големи компенсации, както и не използване на географските си ресурси както правят страните като Гърция и Турция.

Източник: FrogNews

Сподели: