Начало FrogNews Скандал заради Шенген: ПП обвиниха „хартиената коалиция“ за ветото на Нидерландия
0

Скандал заради Шенген: ПП обвиниха „хартиената коалиция“ за ветото на Нидерландия

0

Даниел Лорер прочете декларация от името на ПГ на “Продължаваме Промяната”, в която заговори именно за хартиената коалиция като причина за отказа на Нидерландия да ни допусне в Шенген. Освен това, според формацията на Кирил Петков и Асен Василев, липсата на антикорупционни закони също е допринесла за ветото. 

Вежди Рашидов обаче се намеси и заяви, че две години се самобичуваме като говорим за корупцията, а за бежанците се говорило толкова, че оставало впечатлението, че от нас “тече”. 

Депутат от ПП намери повод да припомни скандала с Десислава Танева от ГЕРБ, която бе земеделски министър, а във изтекло видео става ясно как тя “съветва” зеленчукопроизводители да си мълчат за нередности, за да не спрат парите от Европейския съюз. Тогава Танева заяви, че изказването й е било извадено от контекст. И днес бившата вече земеделска министърка повтори това с гняв от трибуната на парламента. По думите й по нейно време Министерство на земеделието е упражнявало най-строг контрол. 

Остро се изказа и Тома Биков от ГЕРБ, който видя проблема в “Продължаваме Промяната”. 

“България заприличала на Кирил Петков, а когато страната ни прилича на Кирил Петков, няма как да ни вярват”, посочи Биков и допълни, че страната ни ще започне да излиза от блатото, а “системните партии” трябвало да покажат, че България има позиция и може да я отстоява. 

Настимир Ананиев от ПП настоя Биков да бъде наказан за обида. 

Източник: FrogNews

Сподели: