Начало FrogNews Лъже ли бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов, след като на бял свят излезе този документ? /документ/
0

Лъже ли бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов, след като на бял свят излезе този документ? /документ/

0

Този въпрос е съвсем резонен заради няколкомесечните твърдения на Даскалов, че ще махне частната фирма на фитосанитарен контрол на “Капитан Андреево”, понеже иска да върне този вид контрол в ръцете на държавата. 

От заповедта,  с която Фрог разполага, се вижда, че тя е подписана на 12 август т. г. Припомняме ви, че именно тогава беше апогея на атаката на  кабината “Петков” срещу въпросната частна фирма. Междувпрочем до този момент нито един контролен орган не е констатирал нередност в извършваните дотогава проверки на влизащите от Турция плодове и зеленчуци. Именно това постави под въпрос действията на Даскалов, подпомаган активно от тогавашния зам.-министър на земеделието Иван Христанов – също сега депутат от ПП. 

Според съветника на настоящия земеделски министър Явор Гечев – Пламен Абровски въпросната варненска фирма е била ангажирана с проверката на влизащите фъстъци на всички контролни пунктове. Все още не е ясно как точно е била избрана да извършва тази дейност. В публичното пространство се появи информация, че жената до Христанов има бизнес интереси в производството на храни, което навежда на мисълта дали не става дума за предполагаем конфликт на интереси.

Самият Явор Гечев категорично опроверга твърденията на ПП, че през Капитан Андреево в продължение на години са влизали отровни храни. Увери също така, че говоренето по тази тема от страна на “Промяната” е безсмислено занимание, тъй като държавната лаборатория извършва всички проби и разтоварва стоката на граничния пункт. 

.

.

Източник: FrogNews

Сподели: