Начало FrogNews Рюте: Нидерландия не казва “Не” на България. Казва “Не сега”
0

Рюте: Нидерландия не казва “Не” на България. Казва “Не сега”

0

Темата предизвика остри реакции у нас. Преди дни стана ясно, че Нидерландия ще възпре страната ни по пътя й към Шенген, а изпълнителната власт прозряха съмнения за двойни стандарти, след като доклади от Брюксел посочват, че страната ни е готова за присъединяване към безвизовото пространство. 

„България, Румъния и Хърватия напълно изпълняват всички изисквания за пълноправно членство в Шенген. В четвъртък ще се проведе извънреден Съвет по правосъдие и вътрешен ред за присъединяването им към зоната. Тогава ще бъдат представени всички доклади, в които е отбелязан техният напредък“, заяви вчера еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон.

Това поставя под въпрос доколко обективно е решението на Нидерландия. 

Темата предизвика и брожения в българския парламент при извънредното заседание днес. Депутатите си размениха обвинения за това кой е по-виновен за развоя на събитията и пречката по пътя ни към Шенген като според “Продължаваме Промяната” причина за случилото се е “хартиената коалиция” в лицето на ГЕРБ, БСП и ДПС. Според депутатите на Бойко Борисов пък виновни са от “Продължаваме Промяната”. 

Източник: FrogNews

Сподели: